miercuri, 30 septembrie 2009

Tunsori partea 1

Mai jos avem câteva tunsori pentru păr mediu la diferiţi bărbaţi. Acum depinde şi de fizionomia fiecăruia ... de forma capului etc, sunt mai mulţi factori.

1.
2. 3. 4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

P.S. Fetelor, daţi navală :P
Continue Reading...

vineri, 25 septembrie 2009

Iluzia optica

Este o eroare în percepţia noastră vizuală care ne duce cu gându' la ceva ireal. Creierul nostu este responabil de asta. Iluziile sunt studiate de psihologia percepţiei şi iluziile sunt limitate la percepţiile noastre senzoriale incluzand aici perceptia mişcării şi a formei. Să nu înţelegem că este un defect de vedere al unei persoane, ci toate "beneficiază" de această iluzie care constă în modul constructiv al câmpului vizual.
De obicei, iluzia optică, este datorată inadecvarii informaţiei, de aici rezultând şi ambiguitatea care generează această stare. Iluzia este determinată de proiectarea unei situaţii din tridimensional în bidimensional.
Pe majoritatea dintre noi ne fascinează lucrurile interesante, iar iluziile optice ne uimesc, mai ales dacă sunt bine realizate, stiind că ce pare real este ireal.

Mai jos sunt prezentate niste imagini cu iluzii optice.
1. Fixaţi punctul negru, uitaţi-vă atent la el, apoi mişcati capul înainte şi înapoi.

2. Petele din colţurile pătraţelelor sunt albe sau negre ? ;)) Eventual le puteţi număra pe cele negre de exemplu :))

3. Privind insistent punctul negru din mijloc, după o perioada, zona gri pare să se micşoreze.

4. Liniile transversale sunt paralele sau nu ?

5. Aceste cerculeţe se învârt ?

6. Privește circa 30-40 de secunde cele 4 puncte din mijlocul imaginii(fără să te uiți în altă parte)
Încearcă să clipești cât mai puțin
După trecerea celor 30-40 de secunde închide ochii
Ar trebui să-ți apară un cerc luminos
Continuă să te uiți la el și vei vedea ceva.

7. Ce vedeţi în aceasta imagine ? O floare sau un chip de fata ? sau ambele.

8. La prima vedere bulinele sunt roz. Fixaţi privirea la "+". Veţi observa cum apare o bulina verde, apoi dupa câteva secunde bulinele roz dispar treptat, făcându-şi apariţia cele verzi. De fapt nu există buline verzi şi nici cele rox nu dispar. :P

9. Priviţi atent la imagine timp de 30 de secunde, apoi uitaţi-va la un perete, o foaie sau la zona albă.

10. Ce se observă aici ? :P Asta nu prea e iluzie :))

11. Al 2-lea set de linii se învârt în sensul acelor de ceasornic când ne departăm de monitor; când ne apropiem, liniile se rotesc invers. Uitaţi-vă mereu la centrul negru.

P.S. Să nu vă ia ameţeala :))
Continue Reading...

joi, 24 septembrie 2009

Sugestie


Vreau şi eu să-mi schimb descrierea blogului din " Muahaha" în altceva şi nu stiu ce sa pun, se pare c-am ramas în pană de idei la capitolu ăsta :P [sunt în pană de idei, cand scriu pe blogu meu :))]. Aştept sugestii, păreri, orice :)
Continue Reading...

miercuri, 23 septembrie 2009

Ce este felaţia ? :)


Şi iată cum au ajuns nişte fete la o concluzie: Ce este felaţia ? În opinia lor este un proces produs de falii :))) Nu mai am nimic de comentat. Clipul spune totul. =))

Continue Reading...

marți, 22 septembrie 2009

Rase de cai

Calul este un mamifer ierbivor, cu copite, mărime considerabilă, folosit in diferite sporturi şi în gospodarii pentru tractare, făcând parte din cele 7 specii ale genului Equus, familia Equidae. Mai jos am descris câteva rase cabaline de pe întreg mapamondul.

American Paint a fost un cal popular printre amerindieni, deoarece era un cal de razboi si provine din caii spanioli adusi in SUA. Nu poate fi considerat o rasă în adevaratul sens al cuvantului, însă un cal trebuie să provină de la ''Quarter Horse, US Thoroughbred'', sau ''Paint Horse breeding'', adică calul de rasă, pursânge în esenţă. Exista 2 tipuri de rase: "Overo" având capul cu pete iar corpul cu pete neregulate, copitele negre şi "Tobiano" cu capul de o singură culoare, iar petele sunt ovale sau rotunde ... partea de jos a copiteleor fiind alba. Are o înalţime de aprox. 160cm, este inteligent şi poate fi folosit la fermă, rodeo, sărituri, dresaj etc.

Ahal-Tekin este o rasă veche, originară din Rusia, adus în Rusia, folosit de triburile nomade în razboi. Are o rezistenţa iesită din comun, demonstrată in 1935, când caii din această rasă au fost duşi printr-un deşert spre Moscova fară apă. Are o înalţime între 140-152cm, părul are o strălucire metalică. Poate fi gasit in exemplare ... roib, sur sau bălan cu puncte negre. Capul este mic, gâtul lung şi subţire, picioarele fine. Are un temperament ager, îndrazneţ. Este folosit pentru curse de viteze, calarie şi in special rezistenţă.
Calul arab este unul din cei mai vechi şi mai nobili şi provine din vechiul Equus Caballus Aryanus. Calul era un mijloc ce satisfăcea cerinţele nomazilor şi totodata ei au avut un rol esenţial în formarea lui. Are o înalţime de 144-157cm. Il gasim în exemplare ca murg, vânat, roib, rar negru si foarte rar alte culori. Are un cap mic, uşor conic, coama matasoasă, bot mic, gâtul arcuit şi spinarea musculoasă. Este curajos, inteligent ca majoritatea raselor. Se foloseşte la călarie şi competiţii de orice gen şi în salvare. Există 2 boli fatale pentru rasele pur sânge arabe ... şi anume imuno-deficienţa severă combinata şi abiotrofia cerebrală.
Lusitano - cum îi zice şi numele, este de origine portugheză, fiind înrudit cu cel Andaluz. E folosit în munca la fermă şi coride, specific peninsulei iberice. Are o înaltime de 150-160cm. Este de culoare sur (cenunsiu), dar se pot întâlni şi alte culori. Are un cap mic, gât puternic, o coamă deasa si o coada la fel. De asemeanea este impunator prin pasul său mare. Este intelgent si curajos.
Calul Andaluz (una din cele mai pure rase de cai) s-a dezvoltat in sudul Spaniei, regiunea Andaluzia şi s-a folosit in coride, contribuind de asemenea la creearea de noi rase. Are o înalţime de 151-161cm, de culoare sur in general, dar exista si exemplare de alte culori sau murg. Are capul lung, prfil convex, gât lung arcuit si picioarele fine. Se utilizeaza in călarie, dresaj si coride. Este docil, prietenos, nobil, calm cu speranţa de viaţă între 25-30 de ani.
Shire este cel mai mare din Anglia folosit în princial pentru tracţiune. A fost numit "marele cal" de către medievali. Este considerat cel mai mare şi puternic din lume, cântarind între 1016 şi 1220 de kg. Este folosit in agricultura, tractiune, spectacole. Are o înalţime de peste 162cm, de culoare negru, roib, maron, gri cu alb mai ales in zona gambelor. Are o frunte larga cu ochii mari, ansul mic, corp musculos cu părul lung şi în zona genunchilor ... fiind un cal harnic, liniştit şi prietenos.
Gypsy Vanner este tot un cal de rasă engleză, însă are o caracteristica speciala ... şi anume că se trage dintr-o mixtură de rase: Freisian, Shire, Clydesdalesi Dale. Are un corp mare, compact, miscari ample. Au o inaltime de peste 162 cm, cu un temperament rabdator, tacut, de asemenea fiind un cal prietenos. Se utilizează în hipism, dresaj, sărituri, iar preţul lor este de peste 15 mii de dolari in România. Se aseamană la copite cu rasa Shire.
Calul Hanovra este originar din nord-vestul Germaniei, folosit pentru agricultură şi trăsură. În 1867 a luat naştere o societate venită să amelioreze rasa, dezvoltându-se precum cal în armata şi apoi de ferma. În zilele noastre se foloseşte în competiţii. Are o înalţime de 153-171cm, având aproape orice culoare uniformă, cu un gât lung, corp puternic, pasul mare, fiind un foarte bun săritor. Este curajos, sensibil, inteligent.
Calul Suffolk, folosit in regiunea Suffolk din estul Angliei pentru tracţiune şi muncă în agricultură. Se zice că toţi caii se trag de la un singur armăsar Crisp's Horse, fătat în 1760. În zilele noastre este folosit în tractarea carelor cu bere. Are o înalţime de cca. 152-162cm, fiind un roib cu diferite nuanţe. Este docil, blând, prietenos, avand un cap mare si corp musculos.
Calul Trakehner este originar din Polonia, apoi au fost mutaţi in Germania datorită descreşterii acestora în timpul celui de-al 2-lea război mondial. În zilele noastre este folosit şi preţuit în competiţii. Are o înalţime de cca. 160-172cm, de orice culoare uniforma inchisă. Deţine eleganţă, gât lung, umeri oblici, fiind ager si îndrazneţ. Este folosit in competiţii şi călărie.
Huţul este o rasă autohtonă veche, care a luat naştere in nordul Carpaţilor. Numele provine de la populaţia locala Huţulă, de origine ucraniană. Culorile specifice rasei sunt: murgul, roibul ,negrul, soriciul. Are o înălţime între 139-151cm, având un cap mare is urechi mici cu un gât scurt şi musculos cu o coamă bogată. Este vioi, emanănd energie, fiind şî prietenos. Este folosit pentru muncă, nefiind pretenţios în îngrijire si hrană. Există si o herghelie în Bucovina (Lucina) care se ocupă in formarea acestei rase.
Calul Semigreu Românesc a luat naştere din încrucişari de iepe ialomiţene. Are o frunte largă, corp si gât musculos. Este utilizat in agricultură, trasnporturi; are cca 150-160cm, cu o masă corporală de aprox.550-600kg, de culoare murg.
Are un temperament calm, fiind docil, semănător rasei "Huţul". Ei pot tracta de până la 3-4 ori greutatea corporală.
Calul Pur Sânge Francez s-a format in prima jumătatea secolului XX din împerecherea dintre Arab si Pur Sânge Englez. Are o înălţime de cca. 144-160 cm, de culoare murgă si extrem de rar sură. Are un cap fin, membre bine proporţionate cu o spinare rezistenta, deoarece este folosit în activitaţi sportive. Are o ţinută sobră, viteză, rezistentă, având un caracter echilibrat.
Calul Pur Sânge Englez este originar din Anglia şi a fost crescut, apoi exportat în lumea întreagă. Are o înălţime de cca. 142-172cm, de orice culoare uniformă, cu un cap mic, gât fin, coamă mătăsoasă, piele fină si elastica, având un temperament ager şi îndrăzneţ. Este folosit la competiţii si călărie.
Calul Pinzgau s-a format in vestul Austria in proviciile Tirol şi Carinţia datorită condiţiilor pedoclimatice. Denumirea de Pinzgau provine de la valea cu acelaşi nume, Tirol. Are o înalţime de aprox 160-170cm, de culoare murg sau roib, însă se poate întâlni şi negru, dereş sau herminat. Are un gât gros, scurt si voluminos, cu un piept musculos, memebre puternice si copite mari. Este limfatic si foarte docil, însă nu se poate deplasa decât mergând la pas. Se foloseste desigur, la tracţiune mare.
Calul Furioso-North Star a luat nastere in prima jumatate a secolului IX prin împerecherea a 2 rase de cai: jumtăte englez formati din armasarii Furiaso (Ungaria) si North Star (Anglia). Fiecare din cei 2 cai au fost folositi intens la reproductie cu iepe de diferite origini, apoi descendentii celor 2 familii s-au împerecheat ntre ei, ducând la un cal unic. Are o înalţime de aprox. 152-159cm, 500-550kg, de culoare murg, rar negru, cu o frunte largă, gât musculos, spinare şi şale rezistente, crupă musculoasă si un torace profund. Are un temperament vioi si docil; speranţa lui de viaţa se situeaza undeva între 20-30 ani. Se utilizează în tracţiunea uşoara si medie, de asemenea el are o viteza apreciabilă.
Calul Lipiţan s-a format în fosta Iugoslavie, în peninsula Istria. Este o rasă veche, iar bazele au fost puse in 1580 prin înfiinţarea hergheliei Lipizza de către Karl Steiermark al-III-lea. Are o înalţime de cca. 157-167cm, de culoare alb, murg, negru sau vânăt. Are un profil berbecat, gâtul în forma de lebădă, spinare lungă, picioare, şale rezistente, picioare scurte, zvelt, cu un merg înalt. Are un temperament blând, prietenos, fiind uşor de dresat. Se foloseşte la tracţiune uşoara si călarie, fiind totodată apreciat la trăsură.
So, ride it :)
Continue Reading...

luni, 21 septembrie 2009

Ştiaţi că ?

1. În 24 de ore, plămanii sunt traversati de 10000 de litri de aer si de 800 de litri de sânge.
2. Un om respiră cam 174 milioane de litri de aer de-a lungul vieţii.
3. De-a lungul vietii, omul se hraneste circa 4 ani.
4. Pe parcursul unei vieţi de 70 de ani, inima unui om bate de 3 miliarde de ori.
5. Inima pompeaza în organism cam 5 litri de sânge pe minut. În 70 de ani de viata, inima pompeaza cam 180000 tone de sânge.
6. Unghiile cresc in medie cu 0,5 mm pe săptamână.
7. De la 30 de ani oamenii incep să scada în înalţime. Dimineaţa corpul este mai lung cu circa 1-2 centimetri.
8. Nou-nascutul, după câteva zile de la nastere, îsi va recunoaste mama după miros.
9. Firul de par creşte cu circa 1,3 centimetri pe lună şi are o durată de viaţa de aproximativ 3 ani.
10. Omul clipeşte o data sau de două ori la 10 secunde, deci de circa 93000 de ori in 24 de ore.
11. Omul primeşte 83% din informaţiile externe prin văz, 11% prin auz, 3% prin miros, 1,5% prin tact si 1,5% prin gust.
12. Omul doarme aproximativ 1/3 din viaţa. Durata normala de somn la adolescenţi este de 8-10 ore, in timp ce un nou-nascut are nevoie de 16 ore de somn pe zi.
13. Creierul uman conţine aproximativ 100 de milioane de neuroni. Fiecare neuron poate realiza circa 10000 de sinapse.
14. Greutatea medie a creierului unui barbat este de 1350 grame, iar la femei de 1200 grame.
15. Fibrele nervoase din organism masoara 770000 de kilometri, adica distanta de la Pamant la Luna si inapoi.
16. Intamplarile cele mai des intalnite in vise sunt: căderile, eşecurile repetate în desfaşurarea unor acţiuni, activitaţi legate de locul de munca, experienţele sexuale, atacurile sau urmaririle.
17. 12% dintre copiii nascuţi în Europa si SUA sunt gemeni.


Sursa: http://www.descopera.net/stiati_ca.html
Continue Reading...

Goală şi/sau precară :)



Vocea mea primează
Ca-ntr-o dimineaţă prea-vitează
Te vad goală, imi stai'n poală
Ochii tai strigoi, plăpând
Ademenindu-mi-i pe-a mei, c-o privire răsunatoare
Reflectându-ţi propriul chip, ca-ntr-un lac de vara noaptea, sub lumina lunii falnice
Ce vegheaza asupra ta
Iar apoi ... 'ţi aprinzi o ţigară ce te bântuie-n plămani
Apoi alta si inca alta ... pufaieli interminabile
Contopindu-se cu frigul ce s-a aşternut precar.
(Boogie Man)

Remake:

Vocea ta mă strigă surd
însă vocea mea primează,
te văd goală în amiază,
îmi stai’n poală, incă nud…

Ochii tăi strigoi, plăpând,
se tot zbat ademenind
o privire ce venind,
mă reflectă. Dar flămând…

Timpul curge, tainice
pufăieli se contopesc,
raza lunii falnice
printre noi tot rătăcesc.

(Andrei Pavel)

Continue Reading...

sâmbătă, 19 septembrie 2009

Sut :)

Am descoperit un nou joc :)) Trebuie să şutaţi in fundu lui Becali cât mai puternic, astfel încat, să poata ajunge la o distanta cât mai mare.
Aştept recordurile voastre =))

Continue Reading...

miercuri, 16 septembrie 2009

Pirateria


Pirateria s-a dezvoltat tot mai mult în întreaga lume, dar noi românii, se pare ca excelăm la acest capitol. De ce ? Pentru că internetul este nelimitat şi ne ofera posibilitati. De ce să cumparam un album, cand îl putem lua free de pe net ? Pentru ca exista acolo si poate fi descărcat. S-au luat câteva măsuri anti-piraterie, dar se pare că nu functionează deoarece utilizatorii nu sunt speriaţi.
Chiar trebuie pedepiste drastic furturile ? Oare moralitatea nu există !? Totuşi muzcienii britanici se opun măsurilor anti-piraterie. (Click aici.)
Ţările cu cea mai ridicată rata a pirateriei sunt: Vietnam (92%), Ucraina (91%), China (90%), Zimbabwe (90%) si Indonezia (87%). Tarile cu cea mai scăzută rata sunt: Statele Unite (21%), Noua Zeelanda (23%), Austria (25%), Suedia (26%), si Anglia (27%). Unul din factorii importanţi o determina mărimea pieţei de software în ţara respectivă. S.U.A are cea mai mica rată a pirateriei de doar 21 % si cu cele mai mari pierderi in jur de 6.6 miliarde de $, in comparaţie cu China in care rata pirateriei e de 90 %, dar cu pierderi de numai 3.5 miliarde de $.
Un român a fost prins ca a piratat 66 gb de muzica. El a avut nenorocul acesta să fie gasit. Nu cred că exista cineva pe pămant care să nu aibă un film sau o piesă copiată. Noi gandim asa... de ce sa dăm 40 ron pe un album, când îl putem descărca gratuit de pe net şi aşa mai departe.

Aştept păreri si dezbateri.
Continue Reading...

marți, 15 septembrie 2009

Finala US Open 2009

A fost un meci superb în care maestrul Federer, campion în ultimele 5 ediţii la Flushing Meadows, a fost învins de ambiţiosul tânar argentinian Juan Martin del Potro, cu scorul de 3-6, 7-6 (7/5), 4-6, 7-6 (7/4), 6-2 într-un meci maraton de 4 ore. A fost primul titlu de mare şlam al carierei. "Maşinaria elveţiana" Federer a clacat în adjudecarea celui de-al 16-lea titlu de Grand Slam al carierei şi de al 3-lea consecutiv al sezonului după Wimbledon si Roland-Garros. Argentinianul nu l-a mai învins înainte pe Roger in 6 meciuri jucate. O performanţa uluitoare la doar 20 ani. Elveţianul a dat mai mereu senzaţia că este sub control, însă del Potro a profitat de serviciul lui mai slab şi de slăbirea ritmului acestuia. De asemenea este primul sud-american care câstigă US Open după Guillermo Vilas in 1977, fiind şi cel mai înalt jucator la 1,98. Este o placere sa-l vezi jucând pe elveţian datorită îmbinarii armoniei perfecte între deplasarea in teren, serviciu, rever, forehand etc, dar in aceasta finala i-a lipsit ceva ... acel ceva pentru a mai doborî înca un record.

Continue Reading...
Blog Widget by LinkWithin
 
LinkPro - Director Web Blog Top-Director - Director Linkuri Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro

Boogie Man Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template