luni, 28 decembrie 2009

Lenea asta...

Peste 90% din oameni se plang de ceva, dar nici nu fac nimic pentru a-si imbunatati situatia financiara...si aici nu ma refer la oameni handicapati sau cu alte boli ereditare ci la acei oameni sanatosi care sunt in putere. Ca sa conchid...ma refer la acei puturosi, lichele, care se plang mai mereu dar n-ar face ceva pentru a castiga un ban.

Ce este lenea ? De ce in unele situatii nu avem chef sa facem mai nimic ?
Se zice ca "lenea-i cucoana mare care n-are de mancare", dar este contrazis acest citat...cum sa nu aiba de mancare !? chiar daca ne este lene de multe lucruri...sa mancam este mai greu...stomacu cere...obliga sa-l umplem...de aici rezulta ca lenea dispare.

Totodata daca esti curios cum mi se mai intampla si mie si nu numai...dispare lenea again...curiozitatea primeaza in fata lenei.
Unii oameni de stiinta au catalogat-o drept "Chronic Fatigue Syndrome". Oare lenea tine de vointa noastra sau e o "boala" fizica!?

Am gasit ceva care m-a amuzat :))

"Sindromul lenei este o boală care atacă wikipediştii ce manifestă o oarecare lene, moleşeală în crearea articolelor. De obicei, bolnavii de sindromul lenei:

  1. Creează articole de calitate joasă, străduindu-se „să scape mai repede de muncă”
  2. Preferă să modifice articole existente decât să creeze unele noi, pentru că „e mai uşor”
  3. Propun spre ştergere articolele necalitative în loc să le dezvolte

Întrucât în cele mai multe cazuri sindromul lenei nu cauzează niciun rău nici Wikipediei, nici utilizatorului bolnav, tratarea lui nu este obligatorie. Pe de altă parte, utilizatorii care vor să lucreze mai calitativ pe Wikipedia pot să înceapă a practica wikiolismul.

Wikiolismul este una dintre cele mai periculoase boli care îl pot ataca pe un wikipedist. Ea reprezintă o dorinţă nestăpânită de a crea şi a modifica articole." etc.(sursa Wikipedia)

Care este concluzia ? Sa fim cat mai motivati in ceea ce facem, curiosi, pt a birui lenea.

Totusi...unii zic ca cele mai mari inventii s-au facut prin lene.
Oare mi-a fost lene sa scriu articolul asta ? Who knows...

4 comentarii:

Terra on 28 decembrie 2009, 17:33 spunea...

Si asta e un articol care a rezultat in urma conversatiei noastre de pe FileList? :))
Asa pare :D
Si ma bucur ca ai lasat lenea deoparte si ai mai scris si tu ceva.
Mi-ai adus informatii noi, si pun pariu ca nu doar mie. Nu stiam de sindromul prezentat cum nu stiam nici de alte amanunte wikipediste de care ai scris tu mai sus. De ce nu stiam? Pentru ca imi era lene sa caut.

Auzi Matei, in curand o sa fiu Power User :D
Si da, stiu ca esti Addict, nu e nevoie sa te lauzi, am citit si despre ce este Addict-ul. In 2010 o sa fiu si eu Addict. Cel putin imi propun :D, e un inceput.

Boogie Man on 28 decembrie 2009, 20:38 spunea...

o sa reusesti...daca iti propui :)

nakudo on 30 decembrie 2009, 03:22 spunea...

as zice ca n-ai dreptate...dar...chiar daca suna emo..e realitate 1000 in suta...noroc cu netul..noroc adica o chestie ce a invins lenea..dar temporar..asta clar...sa ne plangem in continuare...sau putem critica:))

CORA on 2 ianuarie 2010, 00:22 spunea...

Mie imi place sa imi fie lene. Pentru ca atunci sunt linistita, reflectiva, sunt doar eu cu mine fara niciun fel de munci care sa imi disturbe echilibrata cumpana interioara...

Trimiteți un comentariu

Comentati doar ce este legat de topic. Pentru sugestii, nelamuriri etc, folositi pagina de Contact.

Blog Widget by LinkWithin
 
LinkPro - Director Web Blog Top-Director - Director Linkuri Promoveaza, Descopera si Adauga siteuri pe TopDir.ro

Boogie Man Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template